Bebilon pepti 1 DHA Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego 400 g
Tabela żywienia Bebilon pepti 1 DHA O ile lekarz nie zaleci inaczej Wartości podane w tabeli należy traktować orientacyjnie. Wielkość i liczbę posiłków dostosuj do potrzeb Twojego dziecka. Wiek niemowlęcia 0-2 tygodnie Liczba porcji na dobę 6 Woda (ml) na 1 porcję 90 Liczba płaskich miarek na 1 porcję 3 Wiek niemowlęcia 2-4 tygodnie Liczba porcji na dobę 5-6 Woda (ml) na 1 porcję 120 Liczba płaskich miarek na 1 porcję 4 Wiek niemowlęcia 4-8 tygodni Liczba porcji na dobę 5 Woda (ml) na 1 porcję 150 Liczba płaskich miarek na 1 porcję 5 Wiek niemowlęcia 8-16 tygodni Liczba porcji na dobę 4-5 Woda (ml) na 1 porcję 180 Liczba płaskich miarek na 1 porcję 6 Wiek niemowlęcia 4-6 miesięcy Liczba porcji na dobę 4 Woda (ml) na 1 porcję 210 Liczba płaskich miarek na 1 porcję 7 Standardowy roztwór: 100 ml gotowego do spożycia produktu = 90 ml wody + 3 płaskie miarki produktu = 276 kJ (66 kcal). 1 płaska miarka = 4,5 g proszku Sposób przygotowania: bez gotowania 1. Umyj ręce i wyparz naczynia potrzebne do przygotowania produktu. Wygotuj butelkę i smoczek w wodzie przez 10 minut. 2. Gotuj świeżą wodę pitną przez 5 minut; pozostaw do schłodzenia (do ok. 40°C). Sprawdź tabelę żywienia. Wlej dokładną ilość uprzednio przegotowanej ciepłej wody do wygotowanej butelki. 3. Używaj wyłącznie załączonej miarki. Odmierz dokładną liczbę płaskich, nieubitych miarek produktu Bebilon pepti 1 DHA. 4. Zamknij butelkę i potrząśnij do całkowitego rozpuszczenia proszku. Załóż na butelkę wygotowany smoczek. 6. Sprawdź temperaturę produktu wewnętrzną stroną przegubu dłoni. Umyj butelkę i smoczek zaraz po użyciu. Uwaga! Karmienie piersią jest najwłaściwszym sposobem żywienia niemowlęcia.
Produkt w puszce zamkniętej fabrycznie jak i po jej otwarciu należy przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25°C. Nie przechowywać w lodówce. Chronić od wilgoci. Po otwarciu przechowywać puszkę szczelnie zamkniętą. Zużyć nie później niż 4 tygodnie po pierwszym otwarciu puszki. Nie zaleca się przesypywania produktu do innych pojemników.