HiPP BIO Kaszka jaglana z ryżem i kukurydzą po 4. miesiącu 200 g
Sposób przygotowania kaszki Z mlekiem modyfikowanym 22 g kaszki + 18 g mleka modyfikowanego (np. HiPP 2 BIO Combiotik) + 200 ml wody 1. Zagotuj 200 ml wody i ostudź do temperatury ok. 50 °C³. 2. Do miseczki wsyp 18 g mleka modyfikowanego oraz 22 g (3-4 łyżki stołowe) kaszki. Dodaj przestudzoną wodę i zamieszaj. 3. Pozostaw na ok. 1 min. do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przed podaniem sprawdź temperaturę posiłku. Z preparatem HA Kaszkę jaglaną z ryżem i kukurydzą HiPP BIO możesz przygotować także z preparatem HA. Postępuj analogicznie do sposobu przygotowania z mlekiem modyfikowanym (patrz powyżej). Jako bezmleczna kaszka zbożowa z owocami Zagotuj 100 ml wody i ostudź do temperatury ok. 50 °C³. Wsyp do miseczki 2 łyżki stołowe (11 g) kaszki. Dodaj ostudzoną wodę i zamieszaj. Dodaj owoce HiPP BIO (np. Pierwsze jabłko BIO, 80 g) oraz łyżeczkę oleju rzepakowego BIO i pozostaw do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przed podaniem sprawdź temperaturę. ³Aby uzyskać odpowiednią konsystencję, nie używaj do przygotowania kaszki zbyt gorącej wody. Ważne informacje - Dla zdrowia Twojego dziecka ważne jest przestrzeganie sposobu przygotowania kaszki. - Zawsze podawaj kaszkę łyżeczką i przygotowuj ją bezpośrednio przed karmieniem. - Po każdym użyciu starannie zamknij torebkę. Przechowuj ją w suchym miejscu, w pokojowej temperaturze. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 2 tygodni po otwarciu. - Nie podgrzewaj kaszki w kuchence mikrofalowej (niebezpieczeństwo poparzenia!). - W celu ochrony ząbków dziecka przed próchnicą nie podawaj kaszki po wieczornej pielęgnacji jamy ustnej. Zadbaj o zrównoważoną dietę i zdrowy tryb życia swojego dziecka. Jakość tego produktu w momencie opuszczania zakładu produkcyjnego była bez zarzutu - przed użyciem upewnij się, że opakowanie nie zostało naruszone.
Foliowe opakowanie gwarantuje optymalną świeżość i zachowanie aromatu produktu. Kaszkę przechowuj w suchym miejscu, w pokojowej temperaturze. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 2 tygodni po otwarciu. Najlepiej spożyć przed: data minimalnej trwałości oryginalnie zamkniętego produktu - podana na górze opakowania.