Bonduelle Warzywa na patelnię z ziemniakami 400 g
Sugestia podania: Podawać jako samodzielny posiłek lub dodatek do drugiego dania. Warzywa na patelnię z ziemniakami doskonale komponują się z czerwonym mięsem. Do gotowego dania dodać ulubione przyprawy, które wzbogacą jego smak i aromat. Bonduelle poleca: Wołowina w warzywach z patelni Składniki: Warzywa na patelnię z ziemniakami 400 g, 1 kg wołowiny bez kości, 30 dkg pomidorów, 1 cebula, pietruszka, kolendra, sól, pieprz. Mięso umyć, pokroić w kostkę, zalać niewielką ilością wody (tak aby mięso było przykryte), gotować na wolnym ogniu, aż mięso zmięknie, a bulion zredukuje się do minimum. Dodać pokrojoną w plastry cebulę i zieleninę. Gotować 10 minut bez przykrycia. Dodać obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory, przyprawić solą i pieprzem. Wszystko dusić 5 minut. Warzywa na patelnię z ziemniakami smażyć przez 7 minut. Dodać wołowinę, lekko wymieszać. Doprawić do smaku.
Chronić przed rozmrożeniem! Produkt rozmrożony nie nadaje się do powtórnego zamrożenia! Sposób przechowywania pod warunkiem nieprzerwania łańcucha chłodniczego: w temperaturze -6°C do jednego tygodnia; w temperaturze -12°C do jednego miesiąca; w temperaturze -18°C najlepiej spożyć przed końcem: data wydrukowana na opakowaniu.