d'aucy Domowe smaki Warzywa do zapiekania z ziemniakami papryką i majerankiem 450 g
Propozycja d'aucy Zapiekanka polska z wędzonym boczkiem Składniki dla 4 osób: 2 opakowania Warzyw do zapiekania z ziemniakami, papryką i majerankiem d'aucy z przyprawą do zapiekanek 300 g wędzonego boczku 250 ml śmietanki kremówki 300 g startego żółtego sera Wyjmij z opakowania saszetkę z przyprawą i przygotuj sos do zapiekanki z przyprawą d'aucy według sugestii na opakowaniu. Pokrój boczek na małe kawałki (wielkość według uznania) i lekko przysmaż go na patelni. Przełóż zawartość torebki do naczynia żaroodpornego, wymieszaj dokładnie z przygotowanym sosem oraz boczkiem. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 20 minut, następnie wyjmij ostrożnie naczynie z zapiekanką, posyp danie pozostałym tartym żółtym serem i wstaw jeszcze na 10 minut aby ser się roztopił. Zamiast boczku możesz użyć grillowanego kurczaka albo innego mięsa pokrojonego w kostkę lub paski. Uwaga! Czas zapiekania może ulec niewielkim wahaniom w zależności od mocy piekarnika.
Chronić przed rozmrożeniem. Produkt rozmrożony nie kwalifikuje się do ponownego zamrożenia. chłodziarka do 1 dnia zamrażalnik * -6°C do 1 tygodnia ** -12°C do 3 tygodni *** nie wyższa niż -18°C do upływu daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu