Delecta Muffinki czekoladowe z kremem 380 g
Przygotować Do ciasta: 2 jaja 75 g margaryny 2 łyżki mleka Do kremu: 25 g margaryny 4 łyżki mleka (ok. 40 ml) Sposób Przygotowania Ciasto: 1. Rozpuścić i ostudzić margarynę. Wyłożyć na blachę z wyposażenia piekarnika 12 papierowych foremek. 2. Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C. 3. W wysokim naczyniu wymieszać jaja z mlekiem i margaryną, wsypać zawartość torebki z ciastem, wymieszać łyżką do gładkiej konsystencji. 4. Gotową masę rozłożyć równo do 12 papierowych foremek (1-2 łyżeczki). 5. Natychmiast wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 12-15 minut (sprawdzić patyczkiem, czy babeczki są upieczone). Krem: 1. Do głębokiej miski wsypać zawartość torebki z kremem, dodać miękką margarynę i mleko o temperaturze pokojowej. Zmiksować do gładkiej konsystencji. 2. Udekorować wystudzone babeczki kremem. Dobra rada Muffinki czekoladowe z migdałami Przygotować ciasto wg sposobu podstawowego. Do surowego ciasta dodać pod koniec mieszania 25 g płatków migdałowych. Wyłożyć do papierowych foremek i upiec. Przygotować krem wg sposobu podstawowego, odstawić. Ubić schłodzoną śmietanę (30-36% tł.) z cukrem wanilinowym Delecta. Udekorować babeczki kremem i śmietaną.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.