Dobre Zbiory Kasza gryczana prażona 400 g (4 torebki)
Zapiekanka z parówkami Danie dla 4 osób, czas przygotowania 1 h. Składniki: 4 saszetki kaszy gryczanej ugotowanej na sypko 20 dag oczyszczonych pieczarek 25 dag parówek 15 dag startego żółtegeo sera puszka pomidorów bez skórki 2 marchewki 2 pietruszki 5 dag selera 1/2 puszki groszku konserwowego 2 łyżki oleju 4 łyżki masła sól Sposób przygotowania: Podsmażyć na oleju posiekane cebule, dodać pieczarki pokrojone w plasterki, oczyszczone i umyte warzywa starte na tarce do jarzyn, posolić, udusić. W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem rozłożyć połowę kaszy, a potem kolejno: warzywa z pieczarkami, pokrojone parówki, pomidory, groszek, połowę startego sera. Przykryć resztą kaszy, polać pozostałym roztopionym masłem i posypać resztą żółtego sera. Zapiekać 30 min.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.