Dr. Oetker Lukier klasyczny biały 70 g
Sposób przygotowania 1. Zawartość opakowania wsypać do naczynia 2. Dodać 3 łyżeczki gorącej wody i energicznie mieszać ok. 1-2 minuty do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Jeśli lukier wydaje się zbyt gęsty dodać odrobinę wody. 3. Następnie dekorować wystudzone wypieki i odstawić je do zastygnięcia lukru. Wskazówki - Jedno opakowanie Lukru wystarcza na pełne pokrycie ok. 15 do 20 ciasteczek - Wszelkie dekoracje i posypki: cukrowe, z opłatka i z czekolady należy kłaść na lukier przed jego zastygnięciem. - Lukier można barwić na dowolne kolory używając barwników spożywczych w żelu Dr. Oetkera - Lukrem można pisać i malować dowolne wzory - należy przelać go do woreczka lub pergaminowego "rożka", odciąć mały otwór i delikatnie wyciskać go na dekorowaną powierzchnię.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.