Dr. Oetker Masa śmietanowa śmietankowa 56 g
Sposób przygotowania: Przygotuj 0,5 l schłodzonej, słodkiej śmietanki 30% tł. 1. 0,5 l mocno schłodzonej śmietanki 30% tł. ubij mikserem. 2. Pod koniec ubijania zawartość torebki wsyp do śmietanki i delikatnie wymieszaj mikserem na najniższych obrotach lub energicznie rózgą. Gotową masę wyłóż na ciasto lub deser. Do czasu podania przechowuj w lodówce. Ilość masy po przyrządzeniu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o Ø 24 cm. Przygotowanie masy z serkiem Mascarpone 1. 250 ml mocno schłodzonej śmietanki 30% tł. ubij mikserem. 2. Pod koniec ubijania zawartość torebki wsyp do śmietanki i delikatnie wymieszaj mikserem na najniższych obrotach lub energicznie rózgą. Następnie dodaj 250 g serka Mascarpone i ponownie połącz ze sobą masy. Gotową masę wyłóż na ciasto lub deser. Do czasu podania przechowuj w lodówce. Smacznego!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.