FRoSTA Szpinak z sosem śmietanowym 600 g
Kulinarne inspiracje ...i z pomysłem: Tarta ze szpinakiem Składniki: 1 opakowanie Szpinaku z sosem śmietanowym FRoSTY, 1 opakowanie Ciasta Francuskiego FRoSTY, 100 g sera pleśniowego, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju Sposób przygotowania: 1. Na patelni zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę i wyłóż zamrożony szpinak. 2. Smaż około 10 minut, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. 3. Ciasto francuskie lekko rozwałkuj, wyłóż nim formę do tarty. Na cieście rozprowadź szpinak. 4. Całość posyp pokruszonym serem. 5. Tartę włóż do nagrzanego do 200 °C piekarnika i zapiekaj przez 20-25 minut.
Przechowywanie w domu: Zamrażalnik * (-6 °C) 4 dni ** (-12 °C) 3 tygodnie *** (-18 °C) patrz nadruk na opakowaniu Rozmrożonego produktu ponownie nie zamrażać.