Gellwe Galaretka z mleczną pianką smak cytrynowy 72 g
Przygotuj jak zwykłą galaretkę na 375 ml wody 1. Zagotować wodę i odmierzyć 375 ml (1 i ? szklanki). 2. Zawartość torebki wsypać do gorącej wody i dokładnie wymieszać, aż do rozpuszczenia (nie gotować) i od razu rozlać do 4 małych szklanek na równe porcje. 3. Galaretkę pozostawić do wystudzenia na maksymalnie 30 minut, a następnie ostrożnie przełożyć do lodówki. Galaretka rozwarstwi się podczas tężenia. Uwaga! - Nie mieszać, nie przelewać i nie potrząsać przestudzoną galaretką. - W dolnej warstwie galaretki mogą być widoczne drobinki pianki co jest naturalnym efektem rozwarstwiania. - Nie wylewać galaretki na ciasto lub owoce. - Większą warstwę pianki można uzyskać przygotowując galaretkę w wąskim naczyniu.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.