Grano Chleb razowy bezglutenowy mieszanka piekarnicza 500 g
Sposób przygotowania: Przygotuj: 420 ml wody, 3 łyżki oleju, 2 łyżeczki octu, foremkę - Przygotuj foremkę do chleba, natłuść i obsyp mąką bezglutenową, - Suchą mieszankę przesyp do wysokiej miski i dokładnie ją przemieszaj, - Ciągle mieszając dodaj do masy 3 łyżki oleju, 420 ml wody oraz 2 łyżeczki octu, - Ciasto dokładnie wyrabiaj, aż do uzyskania jednolitej konsystencji, - Pozostaw ciasto w misce na około 10 minut w ciepłym miejscu, - Po upływie czasu, wyrabiaj ciasto jeszcze przez około 2 minuty, - Następnie przełóż masę ciasta do przygotowanej formy, - Foremkę z ciastem przykryj ściereczką i odłóż w ciepłe miejsce na około 20 minut, - Rozgrzej piekarnik z funkcją termoobiegu do 200°C, - Wstaw foremkę do piekarnika i piecz chleb przez 20 minut w podanej temperaturze, - Zwiększ temperaturę wypieku na 225-230°C i piecz chleb przez kolejne 7 minut, - Po upływie czasu, wyłącz piekarnik i studź chleb w foremce przez około 5 minut, - Wyjmij chleb z foremki i studź przez około 15 minut tak aby odparował.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu