HiPP BIO Kaszka jaglana z ryżem i kukurydzą dla niemowląt po 4. miesiącu 350 g
Sposób przygotowania: - Z mlekiem modyfikowanym: 22 g kaszki + 25 g mleka modyfikowanego (np. HiPP 2 BIO Combiotik) + 200 ml wody. Kaszkę jaglaną z ryżem i kukurydzą HiPP BIO można także przygotować z mlekiem HA. Zagotuj 200 ml wody i ostudź do temperatury ok. 50°C. Do miseczki wsyp 25 g mleka modyfikowanego oraz 22 g (3-4 łyżki stołowe) kaszki. Dodaj ostudzoną wodę i zamieszaj. Pozostaw na ok. 1 min do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przed podaniem sprawdź temperaturę. - Jako bezmleczną kaszkę owocowo-zbożową Zagotuj 100 ml wody i ostudź do temperatury ok. 50°C. Wsyp do miseczki 2 łyżki stołowe (11 g) kaszki. Dodaj ostudzoną wodę i zamieszaj. Dodaj 3/4 słoiczka (ok. 95 g) dowolnych Owoców HiPP BIO (np. Gruszki Williamsa) i pozostaw do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przed podaniem sprawdź temperaturę. Ważne informacje: - Dla zdrowia Twojego dziecka ważne jest przestrzeganie sposobu przygotowania kaszki. - Zawsze podawaj kaszkę łyżeczką i przygotowuj ją bezpośrednio przed karmieniem. - Po każdym użyciu starannie zamknij torebkę. Przechowuj ją w higienicznych warunkach, w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 3-4 tygodni po otwarciu. - Nie podgrzewaj kaszki w kuchence mikrofalowej (niebezpieczeństwo poparzenia!). - W celu ochrony ząbków dziecka przed próchnicą nie podawaj kaszki po wieczornej pielęgnacji jamy ustnej.