HiPP BIO Kaszka mleczno-zbożowa Owoce-jogurt od 8. miesiąca 500 g (2 sztuki)
Sposób przygotowania: Kaszkę przygotowuj zgodnie z poniższym opisem. Pamiętaj, że wielkość porcji należy dopasować do wieku i apetytu dziecka. Do przygotowania kaszki zawsze używaj przegotowanej wody, schłodzonej do temperatury ok. 50°C. Do miseczki wsyp odpowiednią (zgodną z poniższą tabelą) ilość proszku. Odmierz odpowiednią (zgodną z poniższą tabelą) ilość przegotowanej wody, zalej nią proszek i wymieszaj. Pozostaw na ok. 1 min do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Sprawdź temperaturę. Objętość porcji: Wiek od 8. miesiąca / Proszek 50 g (4-5 łyżek stołowych) / Woda 150 ml / Porcja 200 g Wiek w celu przygotowania mniejszej porcji / Proszek 40 g (3-4 łyżki stołowe) / Woda 120 ml / Porcja 160 g Wiek w celu przygotowania mniejszej porcji / Proszek 45 g (ok. 4 łyżki stołowe) / Woda 135 ml / Porcja 180 g Ważne informacje: - Dla zdrowia Twojego dziecka ważne jest przestrzeganie sposobu przygotowania kaszki. - Zawsze podawaj kaszkę łyżeczką i przygotowuj ją bezpośrednio przed karmieniem. - Po każdym użyciu starannie zamknij torebkę. Przechowuj ją w higienicznych warunkach, w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 3-4 tygodni po otwarciu. - Nie podgrzewaj kaszki w kuchence mikrofalowej (niebezpieczeństwo poparzenia!). - W celu ochrony ząbków dziecka przed próchnicą nie podawaj kaszki po wieczornej pielęgnacji jamy ustnej.