HiPP BIO Kaszka owsiana 100% po 4. miesiącu 200 g
Sposób przygotowania kaszki po 4. miesiącu Z mlekiem modyfikowanym 22 g kaszki + 18,8 mleka modyfikowanego (np. HiPP 2 Combiotik) + 200 ml wody 1. Zagotuj 200 ml wody i ostudź do temperatury ok. 50°C***. 2. Do miseczki wsyp 18,8 g mleka modyfikowanego oraz 22 g (3-4 łyżki stołowe) kaszki. Dodaj przestudzoną wodę i zamieszaj. 3. Pozostaw na ok. 1 min do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przed podaniem sprawdź temperaturę. Z mlekiem hipoalergicznym (HA) Kaszkę owsianą HiPP BIO możesz przygotować także z mlekiem HA. Postępuj analogicznie do sposobu przygotowania z mlekiem modyfikowanym (patrz powyżej). Jako bezmleczna kaszka zbożowa z owocami Zagotuj 100 ml wody i ostudź do temperatury ok. 50°C***. Wsyp do miseczki 2 łyżki stołowe (11 g) kaszki. Dodaj ostudzoną wodę i zamieszaj. Dodaj owoce HiPP BIO (np. Pierwsze jabłko BIO, 80 g) oraz łyżeczkę oleju rzepakowego BIO i pozostaw do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przed podaniem sprawdź temperaturę. ***Aby uzyskać odpowiednią konsystencję, nie używaj do przygotowania kaszki zbyt gorącej wody. Ważne informacje: - Dla zdrowia Twojego dziecka ważne jest przestrzeganie sposobu przygotowania kaszki. - Zawsze podawaj kaszkę łyżeczką i przygotowuj ją bezpośrednio przed karmieniem. - Po każdym użyciu starannie zamknij torebkę. Przechowuj ją w suchym miejscu, w pokojowej temperaturze. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 2 tygodni po otwarciu. - Nie podgrzewaj kaszki w kuchence mikrofalowej (niebezpieczeństwo poparzenia!). - W celu ochrony ząbków dziecka przed próchnicą nie podawaj kaszki po wieczornej pielęgnacji jamy ustnej. Zadbaj o zrównoważoną dietę oraz zdrowy tryb życia swojego dziecka.
Foliowe opakowanie gwarantuje optymalną świeżość i zachowanie aromatu produktu. Kaszkę przechowuj w suchym miejscu, w pokojowej temperaturze. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 3-4 tygodni po otwarciu.