Kaszka mleczno-ryżowa kakao po 12 miesiącu BoboVita
Sposób przygotowania: Zawsze przestrzegaj instrukcji właściwego przygotowania. Zanim przystąpisz do sporządzania posiłku dla dziecka, umyj dokładnie ręce i upewnij się, czy naczynia, których będziesz używać są czyste. Krok 1. Zagotuj wodę i odmierz 160 ml, wlej do miseczki i ostudź to temperatury ok. 50°C. Krok 2. Wsyp powoli 40 g kaszki (5 łyżek stołowych). Krok 3. Mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Odczekaj chwilę aż kaszka zgęstnieje. Krok 4. Sprawdź temperaturę posiłku. Gotową kaszkę podaj dziecku lub pozwól spróbować samodzielnego jedzenia łyżeczką. Nie podawaj ponownie resztek posiłku. 12+ 1-2 orientacyjna dzienna liczba porcji przy zachowaniu różnorodnej diety Dla zdrowia dziecka istotna jest urozmaicona i zbilansowana dieta oraz zdrowy tryb życia. Komponując jadłospis kieruj się zasadami żywienia i rekomendacją lekarza. Pamiętaj o higienie ząbków swojego dziecka.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej i zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu torebki zawartość zużyj w ciągu 3-4 tygodni.