BoboVita Kleik ryżowy po 4. miesiącu 160 g
Sposób przygotowania: Zawsze przestrzegaj instrukcji właściwego przygotowania. Zanim przystąpisz do sporządzania posiłku dla dziecka, umyj dokładnie ręce i upewnij się, czy naczynia, których będziesz używać są czyste. Krok 1. Przygotuj 200 ml mleka modyfikowanego zgodnie z przepisem na opakowaniu i ostudź do temperatury ok. 40°C. Krok 2. Wsyp powoli do mleka 20 g kleiku (5 łyżek stołowych). Krok 3. Mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Odczekaj chwilę aż kleik zgęstnieje. Krok 4. Sprawdź temperaturę. Gotowy kleik podaj dziecku lub pozwól spróbować samodzielnego jedzenia łyżeczką. Nie podawaj ponownie resztek posiłku. 4+ Najlepiej podać 1 porcję dziennie 6+ 1-2 orientacyjna dzienna liczba porcji w zależności od wieku dziecka i rekomendacji lekarza Dla zdrowia dziecka istotna jest urozmaicona i zbilansowana dieta oraz zdrowy tryb życia. Komponując jadłospis kieruj się zasadami żywienia i rekomendacją lekarza. Pamiętaj o higienie ząbków swojego dziecka.
Najlepiej spożyć przed: Patrz nadruk na dole torebki Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej w zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu torebki zawartość zużyj w ciągu 3-4 tygodni.