Knorr Fix Soczyste żeberka w coli 45 g
Przygotuj: 900 g żeberek wieprzowych 50 ml coli 5 łyżek ketchupu (najlepiej Hellmann's Ognisty) Sposób przygotowania: 1. Fix wymieszaj z colą oraz ketchupem i przenieś sos do woreczka. 2. Żeberka umyj, pokrój w mniejsze porcje po dwie kostki i umieść w woreczku. Woreczek zamknij dołączonym klipsem, wszystko dokładnie wymieszaj. Woreczek nakłuj w kilku miejscach. 3. Mięso piecz na najniższej półce piekarnika nagrzanego do 180°C przez 60 minut. Następnie rozetnij woreczek i piecz jeszcze przez 10 minut, aby skórka była chrupiąca. Rady: 1. Do marynaty możesz dodać kilka kropel octu balsamicznego - zrównoważy on słodki smak coli. 2. Dla lepszego efektu zamarynowane mięso możesz pozostawić w chłodnym miejscu przez minimum 1 h przed upieczeniem.
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.