Knorr Płatki ziemniaczane 4 kg
Dozowanie do przygotowania puree ziemniaczanego Produkt (płatki) 1 kg / Woda 4,5 l / Mleko 2 l / Sól 30 g / Ilość gotowego puree 7,5 kg Produkt (płatki) 4 kg / Woda 18 l / Mleko 8 l / Sól 120 g / Ilość gotowego puree 30 kg Sposób przygotowania puree ziemniaczanego: 1. Zagotuj 18 litrów wody z dodatkiem 120 g soli. Następnie zdejmij naczynie z ognia. 2. Dodaj 8 litrów zimnego mleka i wymieszaj. Ważne: temperatura mieszaniny nie powinna przekraczać 80-85°C. 3. Dodaj zawartość opakowania stale mieszając. Mieszaj z użyciem rózgi do uzyskania jednolitej konsystencji. 4. Odstaw na 2-3 min w celu napęcznienia i ponownie wymieszaj produkt. Stosuj płatki ziemniaczane jako uniwersalny składnik, dozując ilość wody lub mleka zgodnie z proporcją dla wybranego dania.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania spożyć produkt w ciągu jednego tygodnia.