Kotányi 2w1 Soczysta ryba pieczona w ziołach Mieszanka przypraw z workiem do pieczenia 25 g
Dodać: ok. 600 g mrożonych filetów z ryby, 125 ml śmietany 3-4 porcje 1 Wyjąć woreczek z górnej części opakowania i otworzyć. 125 ml śmietany połączyć z mieszanką przypraw i 2 łyżkami wody lub białego wina. 2 Całość, wraz z rybą, umieścić w worku i szczelnie zamknąć załączoną klamrą. 3 Całość umieścić w naczyniu żaroodpornym w taki sposób, aby po włożeniu do piekarnika folia nie dotykała żadnej ze ścian piecyka. 4 Piec na najniższej półce w piekarniku uprzednio nagrzanym do 180°C (przy włączonym termoobiegu 160°C) przez około 25 min. Po zakończeniu pieczenia ostrożnie przeciąć górną część worka używając noża lub nożyczek. (Uwaga: z worka wyleci gorąca para!) Smacznego! Wskazówka: W przypadku użycia świeżej ryby czas pieczenia skrócić do 20 min!
Przechowywać w suchym miejscu.