Limito Łosoś norweski wędzony na zimno - plastry 200 g
Roladki z wędzonego łososia norweskiego nadziewane serem ricota z kurkami i ziołami podane z sosem jogurtowym Składniki (dla 3 osób): 200 g wędzonego łososia norweskiego w plastrach, 100 g sera risotta, 1 cebula, 1 łyżka parmezanu, sól czosnkowa, pieprz czarny mielony, tymianek, bazylia, 0 ml koniaku, 100 g kurek, 4 łyżki oliwy z oliwek. Sos: 150 ml joguru naturalnego, Sok z 1/2 cytryny, 3 łyzki czerwonego kawioru, sól, cukier, pieprz czarny mielony, 1 łyżeczka posiekanego świeżego koperku Propozycja podania: Kurki oczyścić, umyć i podsmażyć na oliwie z oliwek. Pod koniec smażenia dodać pokrojoną w kostkę cebulkę i koniak, całość doprawić do smaku bazylią, tymiankiem, solą czosnkową i pieprzem. Odstawić do wystudzenia. Jogurt połączyć z kawiorem, dodać sok z cytryny i odrobinę kopru. Doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru. Ser przełożyć do miski, dodać podsmażone kurki i parmezan, dokładnie wymieszać i doprowadzić do smaku. Na plastrach wędzonego łososia norweskiego ułożyć łyżkę masy z sera ricotta i kurek, zawijać formując roladki. Roladki podawać ze schłodzonym sosem jogurtowym udekorowane świeżym koperkiem.
Przechowywać w temperaturze 0°C - + 6°C do końca daty przydatności do spożycia. Otwarty produkt spożyć w ciągu 2 dni.