Lubella Danie z pomysłem Spaghetti Napoli 45 g
Spaghetti Napoli 20 minut, 4 porcje Wystarczy dodać: 350 g spaghetti Lubella 100 g tartego żółtego sera 1 łyżka oleju 250 ml wody Sposób przygotowania 1. Zawartość opakowania rozmieszaj z 250 ml wody i dodaj 1 łyżkę oleju. 2. Doprowadź do wrzenia mieszając produkt. Gotuj ok. 1 minuty. 3. Połącz z ugotowanym makaronem i posyp startym serem. Wypróbuj również Faszerowane pomidory zapiekane w sosie napoli Wystarczy dodać: 800 gram pomidorów (4 duże lub 5 średnich), 600 g pieczarek, 2 średniej wielkości cebule, 50 g sera żółtego, olej Pokrojoną cebulę podsmaż na oleju, dodaj pokrojone pieczarki, przypraw solą, pieprzem i smaż aż odparuje woda. Odetnij czapeczkę w pomidorach, wydrąż miąższ, zostawiając ok.1 cm ściankę. Przygotuj sos wg przepisu podstawowego, możesz dodać posiekany miąższ. Pomidory wypełnione farszem i posypane serem układaj w wysmarowanym naczyniu żaroodpornym. Całość zalej sosem. Piecz bez przykrycia w nagrzanym piekarniku (200°C, ok 15 min). Podawaj z ryżem polanym pozostałym sosem.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu