Lubella Szybko z patelni Świderki w szpinaku 184 g
Świderki w szpinaku 15 minut, 3 porcje Przygotuj: 100 g łososia wędzonego 200 g szpinaku (najlepiej całe liście) 100 ml śmietany 18% 2 szklanki gorącej wody (500 ml) 1. Zagotuj wodę w czajniku. Na patelnię wsyp makaron, dodaj mieszankę z opakowania. 2. Dodaj szpinak i gotuj przez ok. 5 minut co jakiś czas mieszając. 3. Na patelnię dodaj pokrojonego łososia, gotuj dalej co jakiś czas mieszając, aż makaron będzie miękki (przez ok. 5 minut). W razie konieczności dolej jeszcze ? szklanki wody. 4. Pod koniec gotowania dodaj śmietanę i wymieszaj. Wypróbuj również Świderki z sosem szpinakowo-serowym 100 g sera pleśniowego typu blue 200 g szpinaku (najlepiej całe liście) 2 szklanki gorącej wody (500 ml) 1. Zagotuj wodę w czajniku. Na patelnię wsyp makaron oraz mieszankę z opakowania, wlej wodę. 2. Dodaj pokruszony ser oraz szpinak, całość dokładnie wymieszaj. 3. Gotuj ok. 10 minut co jakiś czas mieszając, aż makaron będzie miękki (w razie konieczności dodaj jeszcze ? szklanki wody).
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu