Lubella Szybko z patelni Świderki z pieczarkami 186 g
Świderki z pieczrkami 20 minut, 3 porcje Przygotuj: pojedynczą pierś z kurczaka (250 g) 5 pieczarek (100 g) 100 ml śmietany 18% pęczek zielonej cebulki 3 łyżki oleju (25 ml) 2 szklanki gorącej wody (500 ml) 1. Zagotuj wodę w czajniku. Na patelni, na niewielkiej ilości oleju podsmaż pokrojoną na kawałki pierś z kurczaka. Dodaj pokrojone pieczarki i smaż jeszcze chwilę. 2. Do usmażonych składników dodaj makaron i mieszankę z opakowania, wlej gorącą wodę i dokładnie wymieszaj. 3. Gotuj ok. 10 minut co jakiś czas mieszając, aż makaron będzie miękki. Pod koniec gotowania dodaj śmietanę i wymieszaj (w razie konieczności dodaj jeszcze ? szklanki wody). 4. Gotowe danie posyp pokrojoną zieloną cebulką. Wypróbuj również Świderki z papryką w sosie pieczarkowym 1 papryka 8-10 pieczarek 100 ml śmietany 18% 1 duża cebula pęczek zielonej cebulki 3 łyzki oleju 2 szklanki gorącej wody (500 ml) 1. Zagotuj wodę w czajniku. Na patelni, na niewielkiej ilości oleju podsmaż pieczarki pokrojone w plasterki i cebulę pokrojoną w pióra. 2. Dodaj paprykę pokrojoną w paski i smaż jeszcze chwilę. Dodaj makaron i mieszankę z opakowania, wlej gorąca wodę i gotuj ok. 10 min. co jakiś czas mieszając. 3. Pod koniec gotowania dodaj śmietanę i wymieszaj (w razie konieczności dodaj jeszcze ? szklanki wody). 4. Gotowe danie posyp zieloną cebulką.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu