Nominal Kaszka zbożowa Nomina jaglana 300 g
Sposób przygotowania: do naczynia z ciepłym płynem (woda, mleko, napój roślinny) wsypujemy kaszkę Nomina (ilość jest uzależniona od tego jaką gęstość chcemy uzyskać) i mieszamy. Odstawiamy na 2-3 min. W przypadku zimnego płynu użyć miksera. Inne możliwości zastosowania: - zamiast bułki tartej, jako panierka do mięs oraz warzyw - jako zagęstnik do sosów i zup - dodatek do ciast - dodatek do pasztetów Sposoby podania: Klasycznie - na słodko: - można wkroić ulubione owoce (np. banana, kiwi, truskawki...) - polać sokiem lub syropem (np. ryżowym, klonowym, daktylowym, z agawy...) - dodać miód, mus owocowy, dżem lub marmoladę - dosłodzić cukrem trzcinowym, ksylitolem, stewią lub erytrytolem Oryginalnie - na wytrawnie: - dodać sól lub ulubione przyprawy - posypać koperkiem lub pietruszką Aby zwiększyć kaloryczność kaszki można dodać olej kokosowy, dowolny olej tłoczony na zimno, masło migdałowe, orzechowe lub sezamowe. Wartościowa i wygodna: - w biurze - w domu - w podróży - po siłowni - na uczelni - pod namiotem - w szpitalu - na pikniku Smacznego!
Przechowywać w temp. do 30°C, wilgotności powietrza do 75 % i w szczelnie zamkniętym opakowaniu.