Proponowane dawkowanie: Ilość produktu do spożycia i rozcieńczenie muszą być określone wyłącznie przez lekarza lub dietetyka i zależą od wieku, masy ciała oraz stanu klinicznego pacjenta. Przygotowanie: Wskazówki do karmienia z butelki: Zdrowie niemowlęcia zależy od ścisłego przestrzegania zaleceń dotyczących sposobu przygotowania, stosowania i przechowywania produktu. Niewłaściwe przygotowanie i przechowywanie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia dziecka. 1. Dokładnie umyć ręce i powierzchnię, na której będzie przygotowywany posiłek. Wysterylizować butelkę i smoczek. 2. Gotować świeżą wodę pitną przez 5 minut i pozostawić do wystygnięcia na co najmniej 30 minut. Woda powinna być ciepła po sprawdzeniu na wewnętrznej stronie przegubu dłoni. Wlać wymaganą ilość wody do wysterylizowanej butelki. 3. Napełnić proszkiem miarkę załączoną do opakowania. Nadmiar proszku usunąć czystym, suchym nożem. Nie ubijać proszku w miarce. Używać wyłącznie miarki dołączonej do opakowania. 4. Dodać zalecaną ilość miarek proszku do wody. Zamknąć butelkę i wstrząsać aż proszek się rozpuści. Przed podaniem upewnić się, że pokarm ma właściwą temperaturę poprzez umieszczenie kilku kropli na wewnętrznej stronie przegubu dłoni. 5. Podawać niezwłocznie po przygotowaniu. Produkt pozostały w butelce wyrzucić po dwóch godzinach od przygotowania. Nie podgrzewać posiłku podczas karmienia. Jedna płaska miarka = 5 g proszku. W celu przygotowania 100 ml pokarmu należy wlać 90 ml ciepłej, uprzednio przegotowanej wody do butelki i stopniowo dodawać 4 płaskie miarki proszku (w przybliżeniu 20 g proszku). Ważne: Produkt w proszku nie jest sterylny. Każdy posiłek należy przygotować bezpośrednio przed karmieniem. Nie gotować przygotowanego posiłku. Nie używać kuchenki mikrofalowej do podgrzania posiłku.
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu (nie w lodówce). Po każdorazowym użyciu dokładnie zamknąć puszkę wieczkiem. Zużyć proszek w ciągu jednego miesiąca od pierwszego otwarcia puszki.