Proste zboża kaszka ryżowo kukurydziana o smaku bananowym Nestlé
Sposób przygotowania Zanim przystąpisz do przyrządzania posiłku, umyj ręce. Upewnij się, czy naczynia, których będziesz używać, są idealnie czyste. 1. Przygotuj odpowiednią ilość mleka następnego zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odmierz odpowiednią ilość mleka (165 ml), którego używacie i wlej do miseczki dziecka. Temperatura mleka nie powinna być wyższa niż 40 ℃. 2. Dodaj 18 g (3 łyżki stołowe) kaszki. Używaj czystej i suchej łyżki. 3. Mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Tak przygotowany posiłek podaj dziecku łyżeczką lub pozwól maluszkowi spożywać samodzielnie łyżeczką lub rączką. Przestrzegaj instrukcji właściwego przygotowania. Sposób podawania: Kaszkę Nestlé powinno się podawać łyżeczką. Dziecko może otrzymywać 1 lub, po konsultacji z lekarzem, 2 posiłki z kaszki, w zależności od wieku, jako uzupełnienie innego pożywienia. Produkt podawaj dziecku w pozycji siedzącej pod kontrolą dorosłego. Ze względu na indywidualne tempo rozwoju Twojego dziecka skonsultuj z lekarzem moment wprowadzania kaszki oraz innych produktów do diety dziecka. Podawanie pokarmów mlecznych, najlepiej karmienie piersią, powinno być kontynuowane tak długo, jak to jest możliwe.
Najlepiej spożyć przed końcem: patrz data na boku opakowania. Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu przed i po otwarciu. Po każdym użyciu zamknij szczelnie torebkę. Nie przechowuj resztek posiłku. Zużyj nie później niż 3 tygodnie po otwarciu torebki. Nieprawidłowe przygotowanie i przechowywanie może zaszkodzić Twojemu dziecku.