Sante Racuchy owsiane 200 g
Sposób przygotowania Składniki do przygotowania racuchów: 300 ml kefiru, 2 jabłka, masło klarowane lub inny tłuszcz do smażenia. 1. Zawartość opakowania przesyp do naczynia, wymieszaj dokładnie z 300 ml kefiru. 2. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój w małą kostkę. Dodaj do uprzednio przygotowanej masy i wymieszaj dokładnie 3. Odstaw na 15 minut. 4. Ciasto nabieraj łyżką. Przekładaj na rozgrzany na patelni tłuszcz, formując nieduże placuszki. 5. Smaż z obu stron do momentu aż racuchy będą rumiane. Podawaj ciepłe posypane cukrem pudrem lub udekorowane konfiturą domową. Zawartość opakowania wystarcza do przygotowania do 20 sztuk racuchów owsianych według podanego przepisu. Polecamy! 1. Smażenie na maśle klarowanym, którego niepowtarzalny aromat w połączeniu z delikatną nutką wanilii gwarantuje uzyskanie wyjątkowego smaku racuchów; 2. Smażenie na patelni ceramicznej, która umożliwi smażenie beztłuszczowe lub z niewielka ilością tłuszczu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.