Sulma Makaron Wyborowy Spaghetti 500 g
Spaghetti po sycylijsku Składniki na 4 porcje: 500 g makaronu "SULMA" (spaghetti 50 cm), 100g tuńczyka w oliwie, 4 pomidory, 2 ząbki czosnku, 1/2 pęczka pietruszki, drobno posiekana skórka z połowy cytryny, 4 łyżki oliwy, sól, pieprz. Sposób przyrządzania: 1. Makaron "SULMA"-spaghetti ugotować według przepisu na opakowaniu. 2. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać, wypestkować i pokroić w niewielkie kawałeczki. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Pietruszkę opłukać i drobno posiekać. 3. Tuńczyka osączyć z nadmiaru oliwy i pokruszyć na niewielkie kawałki. 4. Na silnie rozgrzanej oliwie na dużej patelni przesmażyć czosnek. Dodać tuńczyka, pomidory i szczyptę pieprzu. Podsmażać na wolnym ogniu przez 10 minut. 5. Dodać ugotowany makaron "SULMA"-spaghetti, dobrze wymieszać i trzymać na ogniu jeszcze przez 4 minuty. 6. Podawać posypane posiekaną pietruszką i skórką cytryny.
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.