Winiary Galaretka truskawkowy smak 1,3 kg
Sposób przygotowania Zagotować 9 l wody. Podczas upałów, a także w celu uzyskania galaretki w kostkach, ilość wody należy zmniejszyć. Wsypać zawartość opakowania do gorącej wody i wymieszać do całkowitego rozpuszczenia. Nie gotować. Wystudzoną galaretkę wlać do pucharków i pozostawić w lodówce do stężenia. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa powodują, że galaretka nie tężeje. Dozowanie: ilość w g 142, woda w L 1, Ilość porcji po 100 ml - 10 Dozowanie: ilość w g 1300, woda w L 9, Ilość porcji po 100 ml - 90 Warto zapamiętać Galaretkę o smaku truskawkowym Winiary można stosować jako dodatek do deserów, serników na zimno, lodów.
Najlepiej spożyć przed końcem: patrz data na boku opakowania. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania przechowywać szczelnie zamknięte.