Winiary Pomysł na... Chrupiące kąski klasyczne Dip czosnkowy 89 g
Lista zakupów - 400 g piersi z kurczaka - 1 jajko - majonez i jogurt (do przygotowania dipu) Sposób przyrządzania Sos czosnkowy (mniejsza saszetka) dokładnie wymieszaj z 3 czubatymi łyżkami majonezu (ok. 100 g - rekomendujemy Majonez Dekoracyjny Winiary) oraz 2 czubatymi łyżkami jogurtu naturalnego (ok. 50 g). Pokrój piersi z kurczaka na ok. 3 cm paski. Obtocz je w rozbitym jajku (1 sztuka), a następnie w panierce. Ułóż tak przygotowane kąski na kratce do grillowania i włóż na dół do rozgrzanego do 200°C piekarnika. Podłóż blachę pod kratkę, żeby nie ubrudzić piekarnika. Piecz przez 20 minut. Panierka smakuje równie dobrze z: udkami (500 g) - piecz przez 25 min skrzydełkami (450 g) - piecz przez 20 min całymi piersiami z kurczaka (450 g) - piecz przez 20 min (przed panierowaniem delikatnie rozbij każdą pierś)
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.