Winiary Pomysł na... Gołąbki inaczej 48 g
Sposób przyrządzania 1 Kapustę drobno poszatkować lub zetrzeć na grubej tarce, przełożyć do miski razem z ryżem i zalać wrzącą wodą. Odczekać 10 minut. Dobrze odcedzić. 2 Mięso mielone oraz odcedzoną kapustę z ryżem przyprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać. Uformować 8 gołąbków. 3 Na patelni lekko przyrumienić gołąbki z obu stron, przełożyć do garnka. 4 Pomysł na... wymieszać z 600 ml wody i 100 ml śmietanki 12%. 5 Zalać gołąbki i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 40 minut. Lista zakupów - 400 g mięsa mielonego - 200 g kapusty białej - 100 g ryżu białego - 100 ml śmietanki 12% Nasz pomysł na... Gołąbki z kaszą (4 porcje) - 1 Pomysł na Gołąbki inaczej Winiary - 100 ml słodkiej śmietanki 12% - 100 g kaszy jęczmiennej - 600 ml wody - 200 g włoskiej kapusty - 400 g mielonego mięsa z łopatki - sól, pieprz Pomysł na... połączyć z wodą i śmietanką. Kapustę drobno poszatkować lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kaszę zalać wrzącą wodą i pozostawić na 10 minut. Dobrze odsączyć. Mięso połączyć z kapustą i kaszą, doprawić solą i pieprzem. Uformować 8 gołąbków, delikatnie podsmażyć, wlać przygotowany Pomysł na... Gotować 40 minut pod przykryciem na średnim ogniu. Czas przygotowania: 15 minut Czas oczekiwania: 40 minut Wartość energetyczna: - Całość 1463 kcal - 1 porcja ok. 366 kcal
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.