Winiary Pomysł na... Ratatuj z mięsem mielonym 43 g
Sposób przyrządzania 1 Umyte pomidory, cukinię i paprykę pokrój w grubszą kostkę. Na patelni podsmaż mięso mielone w małej ilości tłuszczu, dołóż paprykę oraz cukinię i smaż jeszcze przez 5 minut. 2 Zawartość torebki dokładnie wymieszaj z 200 ml zimnej wody, dolej do mięsa i warzyw, zagotuj. Całość gotuj jeszcze przez 1 minutę. Po zdjęciu z ognia, dodaj pokrojone pomidory i wymieszaj. 3 Wlej całość do naczynia żaroodpornego, posyp startym żółtym serem. Zapiekaj w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut (200° C bez termoobiegu, 180° C z termoobiegiem). Lista zakupów - 250 g mięsa mielonego - 1 cukinia (ok. 300 g) - 1 czerwona papryka (ok. 150 g) - 2 średnie pomidory (ok. 200 g) - 75 g żółtego sera Nasz pomysł na... Ratatuj z fetą (4 porcje) - 1 Pomysł na... Ratatuj z mięsem mielonym Winiary - 1 cebula (100 g) - 1 papryka czerwona (200 g) - 1 cukinia (300 g) - 1 bakłażan (300 g) - 2 łodygi selera naciowego - 3 łyżki oleju - 125 g sera feta Warzywa oczyścić i pokroić w grubą kostkę. Podsmażyć na oleju przez 5 minut. Pomysł na... rozprowadzić w 250 ml zimnej wody i wlać do warzyw. Zagotować, dusić na wolnym ogniu około 10-15 minut, często mieszając. Podawać z ryżem i kostkami fety. Czas przygotowania: 30 minut Wartość energetyczna: - Całość 907 kcal - 1 porcja: 227 kcal
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.