Winiary Pomysł na... Soczystą karkówkę z ziemniakami 34 g
Lista zakupów 400 g karkówki 600 g ziemniaków 100 g cebuli Czas przygotowania ok. 60 min Danie dla 4 osób Sposób przyrządzania W górnej części opakowania znajduje się woreczek do przygotowania tego dania 1 Karkówkę pokroić na cztery plastry po ok. 100 g, surowe obrane ziemniaki pokroić na 4 części, cebulę pokroić w półksiężyce. 2 Wszystkie składniki włożyć do załączonego woreczka, następnie wsypać zawartość torebki i zamknąć załączoną zapinką. 3 Delikatnie obracając równomiernie rozprowadzić przyprawę na mięsie i dodatkach 4 Woreczek ułożyć w naczyniu żaroodpornym i włożyć do rozgrzanego do 200 °C piekarnika. Piec na najniższym poziomie piekarnika przez 60 minut. 5 Po wyciągnięciu z piekarnika, ostrożnie odciąć końcówkę woreczka z zapinką.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.