Winiary Pomysł na... Tiramisu 80 g
Lista zakupów - 250 ml śmietanki 30% - 100 g podłużnych biszkoptów - 2 łyż. kawy rozpuszczalnej Przygotowanie 15 min. Czas chłodzenia 1,5 h. 4 porcje Sposób przygotowania 1) Zawartość większej saszetki wymieszać z 250 ml (schłodzonej poniżej 10°C) śmietanki 30%, następnie mieszać mikserem na szybkich obrotach przez około 2 minuty. Odstawić do schłodzenia do lodówki. W tym czasie przygotować sos. 2) Sos o smaku amaretto: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej i zawartość mniejszej saszetki wymieszać ze 150 ml gorącej wody. Odstawić i ostudzić do pokojowej temperatury. 3) Biszkopty nasączyć w sosie i ułożyć warstwę w pucharkach. 4) Następnie nałożyć warstwę kremu, po czym jeszcze jedną warstwę nasączonych biszkoptów i kremu. Chłodzić w lodówce minimum 1,5 godziny. Nasze Inspiracje Twój deser będzie równie pyszny, jeśli dodasz do niego świeże owoce. W tej roli świetnie sprawdzą się maliny, jeżyny, wiśnie czy gruszki!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.