Winiary Pomysł na... Węgierską zupę gulaszową Papryka chili i przyprawy 56 g
Lista zakupów (4 porcje) - mięso wieprzowe (gulaszowe, łopatka lub szynka) - 200 g - 1 duży ziemniak - 200 g - 1 czerwona papryka - 200 g - koncentrat pomidorowy 30% - 2 łyżki stołowe - 50 g - 2-3 łyżki oleju do smażenia Sposób przygotowania: 1. Mięso pokrój w cienkie paseczki. Paprykę i ziemniaka oczyść, umyj i pokrój w drobną kostkę. 2. W garnku rozgrzej olej, podsmaż mięso przez około 5 minut, dodaj koncentrat pomidorowy i przesmaż. 3. Dodaj zawartość z większej saszetki, dobrze wymieszaj i wlej 1 litr zimnej wody oraz paprykę i ziemniaki. 4. Gotuj na średnim ogniu przez 30 minut (do miękkości warzyw), od czasu do czasu mieszając. 5. Dodaj zawartość z mniejszej saszetki, dokładnie wymieszaj i gotuj przez kolejne 5 minut. Zrób to po swojemu Jeżeli nie masz mięsa gulaszowego, możesz mięso zastąpić kiełbasą a paprykę pieczarkami. Paprykę możesz również zastąpić fasolką szparagową.
Przechowywać w suchych i chłodnym miejscu.