Casa Del Sur Nasiona chia 200 g
Zastosowanie: - Jako dodatek do płatków śniadaniowych lub jogurtu, a także smoothies. Wystarczy namoczyć je przez min. 10 minut w wodzie i połączyć z pozostałymi składnikami. - Do zagęszczania potraw, deserów, koktajli lub puddingów - po kontakcie z wodą nasiona pęcznieją, tworząc delikatny żel, który czyni danie gęstym i sycącym. - Jako dodatek do wypiekanego chleba, ciast czy muffinek (zmielone, bez namaczania). Ciekawostka: Z nasion chia w prosty sposób możesz wyhodować kiełki chia, które są idealnym dodatkiem do kanapek i sałatek. Wystarczy, że nasiona namoczysz przez ok. godzinę i wyłożysz na talerzyk z gazą. Zraszaj wodą dwa razy dziennie, a w ciągu kilku dni wyrosną kiełki. Smacznego!
Przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu do końca daty minimalnej trwałości.