Proste zboża kaszka ryżowo kukurydziana Nestlé
Sposób przygotowania Zanim przystąpisz do przyrządzania posiłku, umyj ręce. Upewnij się, czy naczynia, których będziesz używać, są idealnie czyste. 1. Przygotuj odpowiednią ilość mleka następnego zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odmierz odpowiednią ilość mleka (165 ml), którego używacie i wlej do miseczki dziecka. Temperatura mleka nie powinna być wyższa niż 40 °C. 2. Dodaj 18 g (3 łyżki stołowe) kaszki. Używaj czystej i suchej łyżki. 3. Mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Tak przygotowany posiłek podaj dziecku łyżeczką lub pozwól maluszkowi spożywać samodzielnie łyżeczką lub rączką. Przestrzegaj instrukcji właściwego przygotowania. Sposób podawania: Kaszkę Nestlé powinno się podawać łyżeczką. Dziecko może otrzymywać 1 lub, po konsultacji z lekarzem, 2 posiłki z kaszki, w zależności od wieku, jako uzupełnienie innego pożywienia. Produkt podawaj dziecku w pozycji siedzącej pod kontrolą dorosłego. Ze względu na indywidualne tempo rozwoju Twojego dziecka skonsultuj z lekarzem moment wprowadzania kaszki oraz innych produktów do diety dziecka. Podawanie pokarmów mlecznych, najlepiej karmienie piersią, powinno być kontynuowane tak długo, jak to jest możliwe.
Najlepiej spożyć przed końcem: patrz data na boku opakowania. Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu przed i po otwarciu. Po każdym użyciu zamknij szczelnie torebkę. Nie przechowuj resztek posiłku. Zużyj nie później niż 3 tygodnie po otwarciu torebki. Nieprawidłowe przygotowanie i przechowywanie może zaszkodzić Twojemu dziecku.